Beberapa Penyanyi KPOP Yang Memiliki Akting Yang Bagus Dan Diakui Banyak Orang

Kim Se Jeong

Telah tidak asing lagi pastinya, Kim Se Jeong memanglah telah kerap tampak dalam bermacam drama serta merambah bumi akting. Baru- baru ini main dalam drama terkenal Business Ide bersama Ahn Hyo Seop, Sejeong ialah mantan Idol dari tim IOI serta pula Gugudan yang mempunyai kemampuan akting yang luar lazim.

2. Krystal f( x)

Pula ialah mantan idol ialah girl tim bernama f( x), Krystal pula jadi salah satu idol dengan kemampuan akting yang amat luar lazim. Dikala ini sudah lebih fokus dalam pekerjaannya di aspek akting, Krystal telah berkontribusi dalam banyak project drama serta yang terkini merupakan drama yang bertajuk“ Crazy Love”.

3. Bona WJSN

Selanjutnya terdapat salah satu member girl tim bernama WJSN ialah Bona. Meyakinkan kemampuan aktingnya lewat drama terkenal“ Twenty Five, Twenty One”, Bona sedang ialah member idol dari tim WJSN sampai dikala ini serta mempunyai kemampuan akting yang diakui banyak orang.

4. Jinyoung GOT7

Setelah itu terdapat pula idol boy tim bernama GOT7 ialah Jinyoung. Telah lama masuk ke dalam bumi akting, akting Jinyoung pula amat diakui. Jinyoung apalagi memenangkan apresiasi selaku Potential Award pada tahun 2020 serta pula Actor Popularity Award pada tahun 2020.

5. Hyeri Girls Day

Tidak cuma itu, Idol yang lain yang pula mempunyai kemampuan akting yang diakui merupakan Hyeri dari girl tim Girls Day. Tampak selaku aktor penting dalam Reply 1988, Hyeri pula terkini saja menuntaskan drama terbarunya yang bertajuk Moonshine serta pula lebih dahulu My Roommate is Gumiho.

6. DO EXO

Salah satu member EXO ialah DO pula mempunyai keahlian akting yang tidak takluk luar lazim. Telah tampak dalam bermacam film serta drama, DO telah menjadi banyak kedudukan apalagi beliau pula sempat berfungsi selaku seseorang olahragawan yang tidak bisa memandang.

7. Junho 2PM

Setelah itu terdapat Idol tua ialah Junho 2PM. Terkini saja tampak dalam drama terkini yang bertajuk“ Red Sleeve”, akting Junho pula amat diakui serta apalagi memenangkan apresiasi Best Actor dalam Baeksang Arts Awards.